czwartek, 3 października 2013

Kulinarny Album Grzegorza Parczewskiego "Parczewski Design" - autorki zdjęć: DreamStudio.co

„Zapraszam Cię serdecznie do czerpania pełnymi garściami z każdej strony tego albumu. 
Zachęcam do doskonalenia swoich umiejętności kulinarnych i czerpania z tego radości. 
Życzę Ci, by tworzenia każdego dania było dla Ciebie wspaniałą kulinarną przygodą. 
Zatem noże w dłoń i do dzieła.”
Grzegorz Parczewski
Parczewski Design to najnowszy kulinarny album, który ukazał się na rynku polskim. Jego autorem jest doświadczony szef kuchni, właściciel restauracji Villa Calvados i Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza - Grzegorz Parczewski. 
Ideą powstania tej niesamowitej książki jest ziszczenie marzeń artystycznych jego autora, ponieważ Grzegorz Parczewski od dziecka mocno związany jest ze sztuką. Inspiracja malarstwem, a później innymi dziedzinami spowodowała, że zaczął tworzyć niezwykłe dania, malując na talerzu swoisty obraz. 
Swoje dzieła, które przecież są ulotne postanowił utrwalić na papierze i tu pojawiła się kolejna sztuka, tym razem fotografia.

Do swojego projektu namówił dwie utalentowane artystki Magdalenę Stępak  i Agnieszkę Gadacz, które reprezentują studio fotograficzne „Dream Studio”. Ich wspólna praca, trwająca ponad rok spowodowała, że teraz możemy podziwiać przepiękne zdjęcia autorskich dań.

PREZENTACJA NAJNOWSZEJ KSIĄŻKI GRZEGORZA PARCZEWSKIEGO! 
Połączenie kulinarnej pasji Grzegorza ze smakowitą fotografią dziewczyn z Dream Studio przyczyniło się do powstania przepięknego albumu z jadalnymi dziełami sztuki.
Zapraszamy na wyborną, kulinarną przygodę!

Poniżej prezentujemy również amerykański branżowy magazyn kulinarny "Pastry & Baking", w którym zostało wyróżnione nasze zdjęcie z Olipiady Kulinarnej w Erfut IKA 2013.
















Professional trade magazine (print and digital) for culinary professionals and enthusiasts celebrating the sweeter side of the menu.

Continued education, instruction and the celebration of the sweeter side of the menu!

Trade magazine dedicated to the hard working pastry chefs, retail and artisan bakers, chocolatiers, cake decorators and dessert entrepreneurs of North America.





Alle vier Jahre findet in Erfurt die größte Kochkunstausstellung der Welt statt, die IKA/Olympiade der Köche 2012 gilt jetzt schon als Kocholympiade der Superlative: 35 Nationalmannschaften der Köche 26 Jugendnationalmannschaften der Köche 8 Militärmannschaften 16 Teams von der Gemeinschaftsverpflegung und Catering 4 Patissiermannschaften, 49 Regionalmannschafte, 535 Einzelaussteller und 50 Gemüseschnitzer.